Home » Kinderen en Jongeren » Blog: Call 103 for massage
Prostitutie meisjes in Thailand

Blog: Call 103 for massage

Free a Girl (voorheen Stop Kindermisbruik) voorkomt en bestrijdt prostitutie van meisjes. Dagelijks worden wereldwijd miljoenen kwetsbare meisjes, gedreven door de zware omstandigheden waaronder ze leven, slachtoffer van mensenhandel en gedwongen tot kinderprostitutie. Directeur en oprichter van de stichting Evelien Hölsken reisde eind juni 2013 naar Dannog in Thailand, een van de landen waar Free a Girl actief is. In haar blog beschrijft ze haar reiservaring.

Call 103 for massage

Ik heb zojuist mijn dochter en zoon gesproken. Ze zijn 4 en 6 jaar oud. Ze hebben bij opa en oma gelogeerd, de eenden zijn groter geworden en mijn kinderen vragen me hoeveel nachtjes ik nog weg blijf. Ik voel me eventjes blij en gelukkig nu ik hun stemmen heb gehoord. Ik ben namelijk wederom in een hel beland. Deze keer heet hij Dannog.

Waarschijnlijk heb je nog nooit van dit stadje gehoord. Het ligt in het zuiden van Thailand, tegen de grens aan met Maleisië. In dit dorp draait alles om prostitutie. Mannen uit Singapore en Maleisië komen hier puur en alleen voor de seks. Er zijn massagesalons, karaokebars, restaurants en discotheken vol met meisjes. Duizenden meisjes. Ze zijn in handen gevallen van “brokers” en getraffficked vanuit hun geboortedorp in Laos, Myanmar, Vietnam, Cambodja of China naar deze plek vol verderf.

Ik slaap in een prostitutiehotel (dat klinkt wat minder plat dan een hoerenkast), en vraag me af hoeveel meisjes in dit bed hebben moeten slapen met mannen die hun gekocht hebben als handelswaar. Ik verscheur een briefje op mijn nachtkastje met de tekst: call 103 for massage. Zelfs op mijn hotelkamer word ik ermee geconfronteerd.

Het draait hier alleen maar om seks en ik heb er zo genoeg van. We waren zojuist in een nachtclub met oorverdovend harde muziek. Op het podium stonden half naakte meisjes maar te staan. Wachtend totdat ze werden uitgekozen. Maar daar zat een heel ritueel aan vast.

De hoerenmadam verkocht gezellige bloemenslingers aan klanten. Die kan je omhangen bij het meisje van je voorkeur, dan betaal je een prijs en neem je dat meisje mee naar je hotel. Gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Om het nog maar niet te hebben over de maagdenveiling die hier regelmatig wordt gehouden. Of over het feit dat sommige grietjes niet ouder zijn dan 14 jaar.

Eigenlijk is er helemaal niets aan de situatie te doen. De politie is corrupt, hoge overheidsambtenaren betrokken, de brokers en hoerenmadammen zijn verrot en de meisjes durven niet te vluchten of aangifte te doen. Ze werken namelijk niet in de seksindustrie, maar zijn danseres of masseuse.

Stop Kindermisbruik werkt in Thailand sinds 2010 samen met Alliance Anti Traffic (AAT). Jurgen is de directeur en toen wij vandaag vroegen wat er gedaan kon worden aan deze situatie zei hij dat alle betrokkenen neergeknald moesten worden met een groot geweer. En eerlijk gezegd neig ik na deze avond ook naar deze oplossing.

Gelukkig zijn er ook nog andere manieren. Wij blijven AAT steunen in hun reddingsoperaties. Vorig jaar hebben ze hier 54 meisjes uit een karaokebar bevrijd, juridisch en psychisch ondersteund in het opvanghuis en terug naar huis gebracht. Daar worden deze meiden nog 3 tot 5 jaar begeleid door organisaties binnen het netwerk. Dat is belangrijk zodat ze niet weer verkocht worden.

Het is lastig om de rechtszaken te winnen tegen de “brokers”, dus gaan we meer investeren in juridische capaciteit van AAT. De enige “investigator” is tijdelijk uitgeschakeld en ligt met dengue in het ziekenhuis. Dat kan natuurlijk niet, want dit betekent dat de reddingsoperaties stil liggen. Stop Kindermisbruik wil meer van deze belangrijke onderzoekers gaan financieren. Want het is vaak alleen maar een kwestie van geld.

Zo zijn er steeds lichtjes aan de donkere hemel. En deze lichtjes wil ik blijven zien, en de lokale helden blijven steunen. Ook ga ik een brief schrijven naar de paus en Barack Obama. Of ze de internationale gemeenschap nog eenmaal willen uitleggen dat meisjes en vrouwen niet te koop mogen zijn. Dat prostitutie geen vrij beroep is en dat het fout is om meisjes en vrouwen te exploiteren.

Zolang zij dit niet doen, moet Stop Kindermisbruik het maar blijven doen. Voor de meisjes in Dannog.

Klik hier om meer nieuws en blogs te lezen van Free a Girl.

 

Comments

comments